16 Aralık 2020 Çarşamba

Fırında Katlı Patlıcan Kabak Patates Tarifi

 

Fırında Katlı Patlıcan Kabak Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kızarmış patlıcan
  • 200 gram kızarmış kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 200 ml domates suyu
  • Kekik, karabiber, yenibahar, köri, tuz

Fırında Katlı Patlıcan Kabak Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları borcamın en alt katına yayın. Üstüne kabakları ekleyin ve borcama yayın.
  2. Patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Sos tenceresinde domates suyunu kaynatın ve baharatları domates suyuna ekleyin. Birkaç dakika domates suyu ve baharatları kaynatın.
  4. Küp küp doğradığınız patatesleri domates suyunun içine koyun.
  5. Ardından domates suyu ve patatesleri borcamın en üstüne dökün.
  6. 200°c fırında fanlı modda 45-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Not: yemeğin yanında yoğurtlu kereviz salatası veya sarımsaklı yoğurt servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder