İç Pilav Tadında Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
İç pilavı için;
- 1 soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- Çeyrek demet maydanoz
- 2-3 sap yeşil soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
Hamsiler için ;
- Mısır unu
İç Pilav Tadında Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavaya tereyağı ve çok az sıvı yağ alınarak ısıtılır kavurma sıcaklığına geldiğinde soğanlar atılarak kavrulur rengi pembeleşince baharatlar atılır.
- Daha sonra pirinç eklenerek iyice kavrulur. Kavurma işlemi bitince suyu eklenerek hafif diri kalacak şekilde pişirme işlemi tamamlanır.
- Hafif soğuyunca maydanoz ve yeşil soğanı eklenerek karıştırılır. Bir yandan güveç kapları azıcık yağlanarak hazırlanır.
- Hamsiler mısır ununa batırılıp güveç kabına dizilir.
- Üstüne pilavı ekleyip hamsileri kapatın. Tam kapanmazsa üstüne birkaç hamsi daha ekleyebilirsiniz.
- Fırında 200derecede fansız ayarda 20-25dakikada hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder