16 Aralık 2020 Çarşamba

İç Pilav Tadında Hamsili Pilav Tarifi

 

İç Pilav Tadında Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

İç pilavı için;

  • 1 soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı  toz biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2-3 sap yeşil soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su

Hamsiler için ;

  • Mısır unu

İç Pilav Tadında Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya tereyağı ve çok az sıvı yağ alınarak ısıtılır kavurma sıcaklığına geldiğinde soğanlar atılarak kavrulur rengi pembeleşince baharatlar atılır.
  2. Daha sonra pirinç eklenerek iyice kavrulur. Kavurma işlemi bitince suyu eklenerek hafif diri kalacak şekilde pişirme işlemi tamamlanır.
  3. Hafif soğuyunca maydanoz ve yeşil soğanı eklenerek karıştırılır. Bir yandan güveç kapları azıcık yağlanarak hazırlanır.
  4. Hamsiler mısır ununa batırılıp güveç kabına dizilir.
  5. Üstüne pilavı ekleyip hamsileri kapatın. Tam kapanmazsa üstüne birkaç hamsi daha ekleyebilirsiniz.
  6. Fırında 200derecede fansız ayarda 20-25dakikada hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder