13 Aralık 2020 Pazar

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı bardak toz şeker
  • 1 vanilya 200 gram ceviziçi

Süslemek İçin

  • Çilek yada nar

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Süt şekerle kaynatılır içine 1 vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Elimizi yakmayacak bir ısıda (Ne soğuk be sıcak olan )süt ile güllaç yaprakları ıslatılır.
  3. 7. İnce güllaç yaprağından sonra cevizler serpiştirilir ve tüm yapraklar bitene kadar süt ile yapraklar ıslatılır.
  4. Soğuması beklenir üstü streçlenerek dolapta dinlendirilir. Ceviz ve çilek ile sunum yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder