15 Aralık 2020 Salı

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya isterseniz yarım yaş maya

Aralarına sürmek için sos

  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı


  1. Hamurun yapılışı; un hariç bütün malzemeleri karıştıralım bir kapta karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyelim, 10 dakika güzelce yoğuralım.
  3. 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Sosun yapılışı; tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım birleştiriyoruz.
  5. Hamurdan 10 veya 11 adet beze çıkıyor. Hamuru tabak büyüklüğünde oklava ile açalım.
  6. Her kata sosumuzu sürelim. En üstteki kata sos sürmüyoruz.
  7. Üst üste koyduğumuz hamurları elimiz ile açalım. İnce bir hale getirelim.
  8. Hamuru bıçakla 3 parmak genişliğinde uzun uzun keselim ikiye katlayalım ve simit gibi döndürelim.
  9. Tepsiye aldığımız çöreklerin üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 20 dakika bekletelim.
  10. Ardından bir adet yumurta sarısını biraz sütle karıştırıp çöreklerin üstüne sürelim.
  11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim.

Afiyet osun ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder