Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya isterseniz yarım yaş maya
Aralarına sürmek için sos
- 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamurun yapılışı; un hariç bütün malzemeleri karıştıralım bir kapta karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim, 10 dakika güzelce yoğuralım.
- 1 saat kadar mayalandıralım.
- Sosun yapılışı; tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım birleştiriyoruz.
- Hamurdan 10 veya 11 adet beze çıkıyor. Hamuru tabak büyüklüğünde oklava ile açalım.
- Her kata sosumuzu sürelim. En üstteki kata sos sürmüyoruz.
- Üst üste koyduğumuz hamurları elimiz ile açalım. İnce bir hale getirelim.
- Hamuru bıçakla 3 parmak genişliğinde uzun uzun keselim ikiye katlayalım ve simit gibi döndürelim.
- Tepsiye aldığımız çöreklerin üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 20 dakika bekletelim.
- Ardından bir adet yumurta sarısını biraz sütle karıştırıp çöreklerin üstüne sürelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Afiyet osun ♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder