15 Aralık 2020 Salı

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 5-6 adet karanfil

Üzeri için;

  • Tahin
  • İri ceviz içi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları güzelce soyalım ve yıkayalım.
  2. Süzgece alıp suyunu süzdürelim.
  3. Bıçak veya şekilli kesme aparatı ile 1er cm kalınlığında olacak şekilde kavun keser gibi dilimleyelim.
  4. Dikdörtgen borcama yerleştirelim ve üzerine tozşekerle karanfilleri serpiştirelim.
  5. Tozşeker balkabağı ile harmanlanıp 3-4  saat kadar bekletilsin.
  6. Fırını 180-200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
  7. Yaklaşık 35-45 dk fırında üzeri kızarıp piştiğinden çatal batırma yöntemi ile emin olup öyle çıkartalım.

Kabakları tabağa alıp üzerine arzu ettiğiniz miktarda tahin gezdirip cevizle süsleyiniz.

Afiyet olsun🙏🏼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder