Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo balkabağı
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 5-6 adet karanfil
Üzeri için;
- Tahin
- İri ceviz içi
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kabakları güzelce soyalım ve yıkayalım.
- Süzgece alıp suyunu süzdürelim.
- Bıçak veya şekilli kesme aparatı ile 1er cm kalınlığında olacak şekilde kavun keser gibi dilimleyelim.
- Dikdörtgen borcama yerleştirelim ve üzerine tozşekerle karanfilleri serpiştirelim.
- Tozşeker balkabağı ile harmanlanıp 3-4 saat kadar bekletilsin.
- Fırını 180-200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
- Yaklaşık 35-45 dk fırında üzeri kızarıp piştiğinden çatal batırma yöntemi ile emin olup öyle çıkartalım.
Kabakları tabağa alıp üzerine arzu ettiğiniz miktarda tahin gezdirip cevizle süsleyiniz.
Afiyet olsun🙏🏼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder