Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Mavi haşhaş
Şerbet;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 dilim limon
Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Un, vanilya, kabartma tozu, haşhaş hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve elle karıştırın.
- 1 bardak un vanilya ve kabartma tozunu ilk ekleyin kalan unu ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar kademeli ekleyin.
- Elde ettiğiniz hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Fırın tepsisini hafif yağlayın. Haşhaşlı uzun bir tabağa koyun.
- Bir bezeyi alın iki parmak kalınlığında uzun hale getirin haşhaş la kaplayın bir parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
- Tüm hamur bitince 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirmeye alın yaklaşık 20 dakika da pişiyor.
- Şerbeti hazırlayıp 6-7 dakika kaynatın.
- Sıcak şerbeti sıcak tatlıya dökün.
- 2 dakika sonra tüm tatlıları ters çevirin 2 dakika sonra tekrar düz çevirin ve soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder