14 Aralık 2020 Pazartesi

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Mavi haşhaş

Şerbet;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Un, vanilya, kabartma tozu, haşhaş hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve elle karıştırın.
  2. 1 bardak un vanilya ve kabartma tozunu ilk ekleyin kalan unu ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar kademeli ekleyin.
  3. Elde ettiğiniz hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  4.  Fırın tepsisini hafif yağlayın. Haşhaşlı uzun bir tabağa koyun.
  5. Bir bezeyi alın iki parmak kalınlığında uzun hale getirin haşhaş la kaplayın bir parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
  6. Tüm hamur bitince 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirmeye alın yaklaşık 20 dakika da pişiyor.
  7. Şerbeti hazırlayıp 6-7 dakika kaynatın.
  8. Sıcak şerbeti sıcak tatlıya dökün.
  9. 2 dakika sonra tüm tatlıları ters çevirin 2 dakika sonra tekrar düz çevirin ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder