14 Aralık 2020 Pazartesi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 2 su bardağı un ( unun kıvamına göre katılığı değişiyor kontrollü ekleyelim biraz koyu olacak içine havuç girdiği için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt eklenerek karıştırılır.
  3. Toz malzemeler eklenir karıştırılır.
  4. Havuç rendelenir içine 1 tatlı kaşığı un eklenir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
  5. Kırılmış cevizin içime de aynı şekilde un ilave edilir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
  6. Kek harcı iyice karıştırılır.
  7. Böylece havuç ve ceviz dibe çökmüyor.
  8. Zaten normal kekten daha koyu kıvamlı bir kek olması gerek.
  9. Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimiz yaklaşık 45 dk pişmeye bırakılır.
  10. Kek pişerken ilk yarım saat fırını açmıyoruz ki kabaran kek sönmesin.
  11. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  12. Pişen kekimizi çıkarıp üstünü örtüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  13. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak kesip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder