Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 2 su bardağı un ( unun kıvamına göre katılığı değişiyor kontrollü ekleyelim biraz koyu olacak içine havuç girdiği için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Yağ ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine süt eklenerek karıştırılır.
- Toz malzemeler eklenir karıştırılır.
- Havuç rendelenir içine 1 tatlı kaşığı un eklenir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
- Kırılmış cevizin içime de aynı şekilde un ilave edilir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
- Kek harcı iyice karıştırılır.
- Böylece havuç ve ceviz dibe çökmüyor.
- Zaten normal kekten daha koyu kıvamlı bir kek olması gerek.
- Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimiz yaklaşık 45 dk pişmeye bırakılır.
- Kek pişerken ilk yarım saat fırını açmıyoruz ki kabaran kek sönmesin.
- Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Pişen kekimizi çıkarıp üstünü örtüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alarak kesip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder