16 Aralık 2020 Çarşamba

Ispanaklı-Pırasalı Gözleme Tarifi

 

Ispanaklı-Pırasalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 su bardağı un
  • Su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • (su yerine yarı yarıya sütte ekleyebilirsiniz daha yumuşak oluyor)

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kilo çökelek peyniri
  • Yarım kilo pırasa

Ispanaklı-Pırasalı Gözleme Tarifi Yapılışı

Göz kararı yaptığım bir tarif ama aşağı yukarı bu ayarda miktarlar.

  1. Hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce maya, sıcak su veya süt, tuz, şekeri ağzı kapaklı bir kapta birleştirilim ve 10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyelim.
  2. Mayamız kabardıktan sonra unumuzu bir leğene koyup ortasına havuz yapalım ve mayamızı katalım.
  3. Çok az zeytinyağı gezdirelim ve hamurumuza yoğurmaya başlayalım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
  5. Daha sonra mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamurumuz mayalanırken iç malzemesini hazırlayalım.
  7. Ben ıspanaklı peynirli ve pırasalı peynirli yaptım.
  8. Pırasa ve ıspanakları güzelce yıkayıp doğrayalım ayrı kaplara koyalım.
  9. İçerisine çökelek peyniri, tuz, sıvı yağ ve istediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz.
  10. İkisini de güzelce karıştıralım .
  11. Peynirimiz 1 kilo iki harcımıza göz kararı koyalım. İç harcı sizin tercihinize kalmış.
  12. İç harcımızı da hazırladıktan sonra mayalanan hamurlarımızdan bezeler yapalım.
  13. Yuvarlak bir şekilde açıp iç harcımızdan koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.
  14. Daha sonra kızmış tavanıza koyup arkalı önlü pişirelim.
  15. Bir yüzüne fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. Herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder