İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı sıcak su(ıslatmak için)
- 3 kaşık un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
İçi için:
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- Yarım bardak iri kıyılmış ceviz
- Bir tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yenibahar
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bulguru ve irmiği ıslatıp 20 dk ağzı kapalı bir şekile bekletiyoruz.
- O sırada iç harcı için önce soğanları sonra kıymayı bol yağda kavurup cevizi, maydanozu ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Bulgur ve irmik karışımı dinlenip şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip en az 15 dakika iyice yoğuruyoruz.
- Ardından elimizi her defasında suyla ıslatıp cevizden biraz büyük parçalar kopartıyoruz.
- İçlerini parmağımızla oyup harcı dolduruyoruz ve elimizi yine ıslatıp kapatıyoruz.
- Bir tepsiye birbirlerine değmeden diziyoruz. Biraz donsun ve toplasınlar diye bir iki saat buzluğa atıyoruz.
- Haşlamak için suyun içine bir kaşık sirke ve birkaç parça limon tuzu eklersek dağılma çatlama olmaz. Piştiğini de köfteler su yüzüne çıktığında anlıyoruz. Bu 10 dakika kadar sürdü.
- Ben haşlamayı seviyorum ama öndeki iki tanesini denemek için kızarttım ve iki türlü de fazlasıyla başarılı.
- Bu tarifle tam 18 tane içli köfte çıktı.
- Birazını pişirip birazını da tepsi üstünde donduktan sonra buzdolabı poşetine koyup yine buzluğa attım. Daha sonra çözülmesini beklemeden haşlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder