18 Aralık 2020 Cuma

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su(ıslatmak için)
  • 3 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım bardak iri kıyılmış ceviz
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yenibahar

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bulguru ve irmiği ıslatıp 20 dk ağzı kapalı bir şekile bekletiyoruz.
  2. O sırada iç harcı için önce soğanları sonra kıymayı bol yağda kavurup cevizi, maydanozu ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bulgur ve irmik karışımı dinlenip şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip en az 15 dakika iyice yoğuruyoruz.
  4. Ardından elimizi her defasında suyla ıslatıp cevizden biraz büyük parçalar kopartıyoruz.
  5. İçlerini parmağımızla oyup harcı dolduruyoruz ve elimizi yine ıslatıp kapatıyoruz.
  6. Bir tepsiye birbirlerine değmeden diziyoruz. Biraz donsun ve toplasınlar diye bir iki saat buzluğa atıyoruz.
  7. Haşlamak için suyun içine bir kaşık sirke ve birkaç parça limon tuzu eklersek dağılma çatlama olmaz. Piştiğini de köfteler su yüzüne çıktığında anlıyoruz. Bu 10 dakika kadar sürdü.
  8. Ben haşlamayı seviyorum ama öndeki iki tanesini denemek için kızarttım ve iki türlü de fazlasıyla başarılı.
  9. Bu tarifle tam 18 tane içli köfte çıktı.
  10. Birazını pişirip birazını da tepsi üstünde donduktan sonra buzdolabı poşetine koyup yine buzluğa attım. Daha sonra çözülmesini beklemeden haşlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder