İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su ( 400 ml)
- 2 su bardağı toz şeker( 400 ml)
İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şeker ve suyu iyice karıştıralım. çok hafif ve lezzetli bir tatlı, şerbeti kaynatılmıyor ama ben beş dk. Kaynatıp soğuttum.
- Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alıp yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurunu yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim.Deneyenlere
afiyet olsun
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder