Karnabahar Yemeği Tarifi
Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 ortaboy karnabahar
- 1 kellesoğan
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 4 dis sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
- 1 çay kaşığı tepeleme pulbiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salça
Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı yapraklarını temizleyip kaynayan suya koyup 15 dk haşlayalım.
- Diğer tarafta yağları tencereye alıp kıymayı ekleyelim ocağı kısalım.
- Arasıra karıştırıp kıyma suyunu salıp çekince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayınca ince doğradığımız yeşil ve kapya biberi sarımsağı ekleyelim.
- Birkaç dakika kavrulup biberler yumuşayınca salçaları ,unu ,tuz ,biber ve kimyonu ekleyip bir iki tür karıştıralım.
- Doğradığımız karnabaharı ekleyip biriki tur karıştıralım. 5dakika sonra 2subardağı şu ekleyip kapağını kapatıp karnabahar yumuşayıncaya dek arada bir karıştırarak pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişiriyoruz.Afiyetle
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder