Karnabahar Yemeği Tarifi

 

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 ortaboy karnabahar
  • 1 kellesoğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 4 dis sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
  • 1 çay kaşığı tepeleme pulbiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salça

Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı yapraklarını temizleyip kaynayan suya koyup 15 dk haşlayalım.
  2. Diğer tarafta yağları tencereye alıp kıymayı ekleyelim ocağı kısalım.
  3. Arasıra karıştırıp kıyma suyunu salıp çekince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayınca ince doğradığımız yeşil ve kapya biberi sarımsağı ekleyelim.
  4. Birkaç dakika kavrulup biberler yumuşayınca salçaları ,unu ,tuz ,biber ve kimyonu ekleyip bir iki tür karıştıralım.
  5. Doğradığımız karnabaharı ekleyip biriki tur karıştıralım. 5dakika sonra 2subardağı şu ekleyip kapağını kapatıp karnabahar yumuşayıncaya dek arada bir karıştırarak pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişiriyoruz.Afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder