Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sosu için
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 2 adet yumurtamızı ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra üzerine bir su bardağı süt ve bir su bardağı sıvı yağımızı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
- Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un 2 paket kabartma tozu ve vanilinimizi ekleyerek son kez çırpalım.
- Tepsimizi yağlayalım ve kekimizin üzerine boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişene kadar o arada sosumuzu hazırlayalım*hem kek hemde sos ılıktan biraz sıcak olacak ve en son sosumuzu kekimizin üzerine tam dağılacak şekilde dökelim.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder