31 Aralık 2020 Perşembe

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Sosu için

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet yumurtamızı ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine bir su bardağı süt ve bir su bardağı sıvı yağımızı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
  3. Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un 2 paket kabartma tozu ve vanilinimizi ekleyerek son kez çırpalım.
  4. Tepsimizi yağlayalım ve kekimizin üzerine boşaltalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  6. Kekimiz pişene kadar o arada sosumuzu hazırlayalım*hem kek hemde sos ılıktan biraz sıcak olacak ve en son sosumuzu kekimizin üzerine tam dağılacak şekilde dökelim.
  7. Üzerini hindistan cevizi ile süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder