18 Aralık 2020 Cuma

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi

 

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates

Kızartmak İçin;

  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber

Köfte için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  2. Harcımız güzelce özleştikten sonra küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte şeklini verelim.
  3. Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak şeklinde doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
  4. Ardından köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
  5. Yuvarlak borcama ilk olarak sebzelerimizi çember oluşturacak şekilde dizelim.
  6. Orta kısmına köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
  7. Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  8. Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim ve 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  9. Sürenin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder