Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (yada margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam, çörekotu
İç harcı için;
- Peynir
Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı için bir tabakta peynir ve kaşar peynir veya evinizde hangi peynir varsa olabilir karıştırılır hazır edilir.
- Oda ısısında margarin yoğurma kabına alınır.
- Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, tuz, yumurtanın akı, (sarısı üzeri için ayrılır) ilk önce bu malzemeler karıştırılır.
- Daha sonra bir paket kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hazırlamış olduğunuz hamurdan mandalinadan küçük (çok büyük olmasın) parçalar alınır elimize açıp içine peynirli harcı koyup şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede fırına verilir üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir servise hazır.
Afiyet olsun 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder