14 Aralık 2020 Pazartesi

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (yada margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

İç harcı için;

  • Peynir

Pastane Poğaçası (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcı için bir tabakta peynir ve kaşar peynir veya evinizde hangi peynir varsa olabilir karıştırılır hazır edilir.
  2. Oda ısısında margarin yoğurma kabına alınır.
  3. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, tuz, yumurtanın akı, (sarısı üzeri için ayrılır) ilk önce bu malzemeler karıştırılır.
  4. Daha sonra bir paket kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hazırlamış olduğunuz hamurdan mandalinadan küçük (çok büyük olmasın) parçalar alınır elimize açıp içine peynirli harcı koyup şekil verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. 180 derecede  fırına verilir üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir servise hazır.

Afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder