Kolay Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy hazır yufka (küçükse 3 tane)
iç harcı için;
- Yarım kg ıspanak
- 1 kase tulum veya çökelek peyniri
- 1 adet soğan (büyük boy)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağın dan biraz az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın)
üzerine;
- Susam
- Çörek otu
Kolay Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ıspanakları ayıkladıktan ve iyice yıkadıktan sonra metal bir kap veya tencere içine alalım.
- 1.5 litre önceden kaynattığımız suyu ıspanakların üzerine dökelim.
- Ispanakları 3-5 dk boyunca sıcak suda bekletelim.
- Hafifçe yumuşayan ıspanakları iyice suyunu sıkalım. (Bu işlemi hafif akan bir çeşme altında yaparsanız ıspanağın içinde ki sıcak su ellerinizi yakmayacaktır.)
- Tencereye sıvı yağ ve soğanları ekleyerek, hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından bir kaşık salçayı da ekleyerek iyice karıştıralım.
- Son olarak peynir, tuz ve ıspanaklarımızı ekleyerek 1-2 dakika karışımı iyice yedirelim ve ocaktan alalım.
- Yufkalarımızı 8 eşit parçalara ayırarak içlerine harçlarımızı koyarak saralım.
- Önce den pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye sardığımız börekleri yerleştirelim.
- 1 kaşık margarin veya tereyağını hafifçe eriterek yoğurtla karıştıralım.
- Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yoğurtlu harcımızı iyice sürelim.
- Ardından üstlerine susam ve çörek otu serpelim.
- Hazır olan tepsiyi önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk boyunca üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Şimdiden herkese afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder