Kırmızı Köz Biber Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet közlenmiş kapya biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (şart değil)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz biber
- Ceviz
Kırmızı Köz Biber Meze Tarifi Yapılışı
- Közlenmiş kapya biberlerini küp küp doğrayın tavaya alın.
- 1 yemek kaşığı ve tuz ekleyip suyunu iyice çekene kadar ocakta soteleyin.
- Soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurt ,sarımsak ,tuz, mayonez karıştırın.
- Biberleri servis tabağına alın.
- Yoğurt sosu üzerine dökün.
- Küçük bir cezvede sıvı yağ ve tozbiberi kızdırın, mezenin üzerine dökün ,cevizle süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder