Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su bardağı pirinç
- 4 su bardağı kaynatılmış su
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 500 gram kırmızı et veya kuzu eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 1 adet soğan orta boy
- 4 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet büyük veya ortaboy yeşil kabak
- İsteğe göre haşlanmış mısır
Maklube Tarifi Yapılışı
- İlk önce pirinçimizi sıcak suyla ıslatıyoruz, tuz ekliyoruz az sonrasın da pirinçimizi iyice yıkıyoruz su kalmayacak şekilde kurutuyoruz.
- Pilav tenceresine yağımızı ekliyoruz ,pirinçimizi ekliyoruz ,tuzumuzu da 2 küp şekerde koyuyorum ben kavuruyoruz .
- Yanmadan tek tek olana kadar pirinçi kavuralım.
- Sonrasında haşlanmış nohutu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Suyumuzu ekliyoruz tereyağınıda ekleyin. Pirinçe ilk tereyağ koyup kavurursanız pilavın rengi kararır .
- Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz suyunu çekene kadar ara ara kontrol edin çok karıştırmayın lapa olur
- Sonrasın da etlerimizi kuşbaşı yapıp küçük bir tencereye alıyorum ,etlerin üzerini bir tık geçecek kadar su ve az tuz ekleyip haşlıyorum.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayalım.
- Suyunu çekince küçük küçük soğan doğruyorum yağ ve tereyağ ekleyip beraber hepsini kavuruyorum oda tamamdır
- Sonrasında biberleri ayrı ,patlıcanı ve kabağı hepsini küçük doğrayıp ayrı ayrı yağda kızartıp tepsiye alalım.
- Tüm hazırlıklarımızı tepside sunalım.Etimizi pilav üstü yaparak yanlarınada sebzeleri koyarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder