16 Aralık 2020 Çarşamba

Maklube Tarifi

 

Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı kaynatılmış su
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 500 gram kırmızı et veya kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • 1 adet soğan orta boy
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet büyük veya ortaboy yeşil kabak
  • İsteğe göre haşlanmış mısır

Maklube Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçimizi sıcak suyla ıslatıyoruz, tuz ekliyoruz az sonrasın da pirinçimizi iyice yıkıyoruz su kalmayacak şekilde kurutuyoruz.
  2. Pilav tenceresine yağımızı ekliyoruz ,pirinçimizi ekliyoruz ,tuzumuzu da 2 küp şekerde koyuyorum ben kavuruyoruz .
  3. Yanmadan tek tek olana kadar pirinçi kavuralım.
  4. Sonrasında haşlanmış nohutu ekliyoruz karıştırıyoruz.
  5. Suyumuzu ekliyoruz tereyağınıda ekleyin. Pirinçe ilk tereyağ koyup kavurursanız pilavın rengi kararır .
  6. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz suyunu çekene kadar ara ara kontrol edin çok karıştırmayın lapa olur 😊
  7. Sonrasın da etlerimizi kuşbaşı yapıp küçük bir tencereye alıyorum ,etlerin üzerini bir tık geçecek kadar su ve az tuz ekleyip haşlıyorum.
  8. Orta ateşte suyunu çekene kadar  haşlayalım.
  9. Suyunu çekince küçük küçük soğan doğruyorum yağ ve tereyağ ekleyip beraber hepsini kavuruyorum oda tamamdır 🙂
  10. Sonrasında biberleri ayrı ,patlıcanı ve kabağı hepsini küçük doğrayıp ayrı ayrı yağda kızartıp tepsiye alalım.
  11. Tüm hazırlıklarımızı tepside sunalım.Etimizi pilav üstü yaparak yanlarınada sebzeleri koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder