17 Aralık 2020 Perşembe

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi

 

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Sütlü tatlısı için;

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Mandalina sosu için;

  • 2 mandalinanın suyu
  •  2 yemek kaşığı  nişasta
  • 3 yemek kaşığı  şeker
  • Yarım şu bardağı su
  • Sarı gıda boyası
  • Süslemek için damla çikolata

Mandalina Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Sütlü tatlım için bütün malzemeyi bir tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ocağı alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Tart kalbin site film örtüp üzerine yayıyoruz dolaba soğuması için bırakıyoruz.
  4. O soğurken mandalina sosu malzemesini hazırlamak için tencereye bütün malzemeyi koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuyan sütlü tatlımızı (2saat).
  6. Servis tabağına ters çevirip boş olan kısma mandalina sosumuzu döküp üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun; ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder