17 Aralık 2020 Perşembe

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 5-4 su bardağı un (ortalama)

Çikolata için:

  • 80 gram ‘lık çikolata (bitter yada sütlü damak tadınıza göre)

Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ oda ısısında yumuşak olmalı.
  2. Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp elimizle yoğuralım kabartma tozunu ilave edip unu da kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim.
  3. Yumuşak şekil verebileceğiniz bir hamur elde edin ve dilediğiniz şekli verin fırın tepsinize dizin 170 derecede ortalama 20 dk pişirin.
  4. Çikolatasını benmari usulü eritin ve iyice soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi çikolataya batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin kurabiyeniz hazır.
  5. Şekilleri yuvarlak olanları bıçak ile kesikler attım.
  6. Oval uzun olan kurabiyeye tatlı kaşığı ile şekil verdim.
  7. Mantar şekli olan kurabiyeye su şişesinin kapağını kakaoya batırıp kurabiyenin ortasına bastırıp çektim.
  8. Yuvarlak ortasında çikolata olan kurabiyeye su şişesinin kapağı ile verev bastırarak şekil verdim.
  9. Oval küçük olan kurabiyeye üç kısmına çatal ile bastırarak şekil verdim.
  10. Kalpli olan kurabiyeye kalp şeklindeki şekillendirici ile şekil verdim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder