Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5-4 su bardağı un (ortalama)
Çikolata için:
- 80 gram ‘lık çikolata (bitter yada sütlü damak tadınıza göre)
Pastane Kurabiyesi Aynı Hamurdan Çeşit Çeşit Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ oda ısısında yumuşak olmalı.
- Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp elimizle yoğuralım kabartma tozunu ilave edip unu da kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim.
- Yumuşak şekil verebileceğiniz bir hamur elde edin ve dilediğiniz şekli verin fırın tepsinize dizin 170 derecede ortalama 20 dk pişirin.
- Çikolatasını benmari usulü eritin ve iyice soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi çikolataya batırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin kurabiyeniz hazır.
- Şekilleri yuvarlak olanları bıçak ile kesikler attım.
- Oval uzun olan kurabiyeye tatlı kaşığı ile şekil verdim.
- Mantar şekli olan kurabiyeye su şişesinin kapağını kakaoya batırıp kurabiyenin ortasına bastırıp çektim.
- Yuvarlak ortasında çikolata olan kurabiyeye su şişesinin kapağı ile verev bastırarak şekil verdim.
- Oval küçük olan kurabiyeye üç kısmına çatal ile bastırarak şekil verdim.
- Kalpli olan kurabiyeye kalp şeklindeki şekillendirici ile şekil verdim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder