Naan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3/4 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Naan Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
- Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
- Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
- Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
- Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.
- Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
- Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.
- Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
- Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.
- Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.
- Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder