17 Aralık 2020 Perşembe

Naan Tarifi

 

Naan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Naan Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
  • Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
  • Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  • Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
  • Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.
  • Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.
  • Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
  • Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.
  • Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.
  • Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder