12 Aralık 2020 Cumartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur(225 ml)bardak
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane yeşil veya kırmızı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye(200 ml)
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurunuzu güzelce yıkayın suyunu süzün.
  2. Soğan ,biber, patates ,havucu ince ince kesin.
  3. Tencereye sıvı yağ dökün ve soğanları kavurun pembeleşinceye kadar.
  4. Sonra havuç biber ve patatesi ekleyip güzelce kavurun ve salçayıda ekleyip biraz daha kavurun .
  5. Sonra bulguru ekleyin tuzunu ekleyin, bir dakika hepsini kavurduktan sonra kaynamış suyu döküp ocağınızı en kısık ayara getirip pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder