Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur(225 ml)bardak
- 1 buçuk su bardağı kaynar su
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane yeşil veya kırmızı biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye(200 ml)
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bulgurunuzu güzelce yıkayın suyunu süzün.
- Soğan ,biber, patates ,havucu ince ince kesin.
- Tencereye sıvı yağ dökün ve soğanları kavurun pembeleşinceye kadar.
- Sonra havuç biber ve patatesi ekleyip güzelce kavurun ve salçayıda ekleyip biraz daha kavurun .
- Sonra bulguru ekleyin tuzunu ekleyin, bir dakika hepsini kavurduktan sonra kaynamış suyu döküp ocağınızı en kısık ayara getirip pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder