Tavada Nefis İç Harcıyla Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
- 2 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzeri için
- 1.5 yemek kaşığı mayonez
- 1 tabak kaşar peyniri
Tavada Nefis İç Harcıyla Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık süt maya karıştırılır ve hamur için gerekli diğer malzemelerle hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için sırasıyla soğan, salça baharat ve haşlanmış rendelenmiş patates kavurulur.
- Maydanoz karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur iki bezeye bölünür ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan her parça 6 üçgen parçaya bölünür ve yağda arkalı önlü kızartılır.
- Parçaların geniş tarafı bıçakla kesilir içine harç doldurulur ve mayonez sürülerek peynire bulanır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder