21 Şubat 2021 Pazar

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1+çeyrek su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre)
  • Aldığı kadar un

İç harç için:

  • 500 gram ıspanak
  • 2 sap pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber (Damak zevkinize göre)

Araları için:

  • Sıvıyağ (Tereyağda kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ

    Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Uygun bir kaba su ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından unumuzu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan 5 beze ayırıp üzerlerini örterek dinlenmeye bırakıyoruz(hamur dinlenirse çok kolay açılıyor).
  • Hamur dinlenirken iç harç için güzelce yıkadığımız ıspanak ve pırasayı ince ince doğruyoruz. Az sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya pırasaları alıp kavuruyoruz.
  • Kavrulan pırasaların üzerine ıspanaklarımızı da koyup sularını çekene kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • İç harcımız soğurken hamur bezelerini elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine 3 er kaşık sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz.
  • Bir tabağa aldığımız hamurları 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurları 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tezgahımıza alıyoruz. Elimiz ile çekiştirerek incecik olana kadar açıyoruz(hamur dinlendiği için çok kolay açılıyor)
  • İç harcımızı hamurun uç kısımlarına koyuyoruz ve ortaya doğru rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Hamurun orta kısmına bir kesik yapıyoruz. Yuvarlak formda bir hamur elde ediyoruz.
  • Bıçak ile iki parçaya böldüğümüz hamuru tepsimize yerleştiriyoruz(fotoğraflarda bütün aşamaları mevcut).
  • Üzerlerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürerek 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. İster sıcak ister soğuk olarak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder