21 Şubat 2021 Pazar

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

6 porsiyon için

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 2 su bardağı su  Bardak ölçüm( 200ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Yarım su bardağı su)
  • 1 paket vanilya

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Yıkadığımız pirinçleri 2 su bardağı suyla ocağa alıyoruz.
  • Suyuna çekene kadar kaynatıyoruz.
  • Ardından sütü ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra şekeri ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde2 kaşık nişastayla yarım su bardağı suyu karıştırıp tenceremize ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayan sütlacımızı kısık ateşde 10 dakika daha kaynattıktan sonra ardından beklemeden kaselere döküyoruz.
  • Üzerinin katmanının buruşuk olmasını isterseniz sıcak sıcak keselere dökün.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın 1 gece beklerse sütlacınız daha lezzetli olacaktır daha fazla yapmak isterseniz yukarıdaki malzemeleri 2 katına çıkarıp yapabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder