Edirne Tava Ciğer Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana ciğer
- 1 su bardağı un
- Çay kaşığı ucuyla karbonata
- Tuz
Kızartmak için
- 3 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için
- 1 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Kurutulmuş biber
Edirne Tava Ciğer Tarifi Yapılışı
- Öncelikle edirne usulü tava ciğer için kasabınıza ciğeri incecik kestirebilir yada (bütün ciğeri kesmeden önce dondurucuda 20 dakika bekletip dondurucudan çıkardığımız ciğeri çok keskin bir bıçak ile çok ince olacak şekilde keserek dilimleyebilirsiniz). Ben kasapta dilimletiyorum.
- Dilimlenen ciğerleri bir süzgece koyalım ve akan suyun altında yıkayalım. Suyunun süzülmesi için 10 dakika kadar bekleyelim.
- Suyu süzülen ciğerlerin üzerine biraz tuz ve çay kaşığı ucu ile karbonata serpelim ve karıştıralım. Bu şekilde buzdolabında 15 dakika bekletelim.
- Hazır olan ciğerleri un dolu temiz bir poşete koyalım ve poşeti bağlayalım ciğerlerin her tarafının unlanana kadar poşeti sallayalım sonra ciğerleri bir süzgece koyalım ve fazla unu eleyelim.
- Kızartma tavasına bolca ayçiçek yağını koyalım ve kızmasını bekleyelim. (ciğerlerin kızgın bol yağda pişmeleri gerekiyor)
- Kızgın yağa attığınız ciğerleri 2 dakika hafif renkleri değişene kadar pişirelim.
- Daha yumuşak sevenler 1 dakika pişirebilir. Ayrıca unladığımız ciğerleri üçe yada dörde bölüp pişirelim.
- Pişen ciğerleri delikli bir kaşık ile alalım ve kağıt havlu serili tabağa koyalım.
- Soğanı piyazlık doğrayalım üzerine tuz koyup ovalım yıkayalım süzelim sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı sumak ve tuz ekleyerek karıştıralım.
- Kurutulmuş biberleri de ciğerleri pişirdiğimiz yağda çok az tutarak kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder