Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet hazır baklava yufkası
- 200 gram tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı dövülmüş fındık, ceviz veya fıstık
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Yapılışı
- Fındık, ceviz veya fıstığı robottan geçirin.
- Tereyağını ocağa alıp eritin, sıvı yağı da ekleyip bir kenara alın.
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
- Limonunu da ekleyin, kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika daha kaynamaya devam etsin.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tezgaha bir yufkayı serin. Yufkanın 2 parmak aşağısına harcı yerleştirip üzerini kapayın.
- Ardından ince bir çubuk veya oklavayla rulo halinde katlayın. ( çok sıkı katlamamaya özen gösterin. )
- Daha sonra yufkanın iki ucundan tutup elinizle büzün.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın ,fırın kabına dizin.
- Üzerine erittiğiniz yağı dökün, önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığınız baklavanıza soğumuş şerbeti dökelim.
- Yaklaşık 1 saat dinlendirin ,daha sonra üzerine kaymak veya sade dondurmayla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder