Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet hazır baklava yufkası
  • 200 gram tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık, ceviz veya fıstık

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

    Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  • Fındık, ceviz veya fıstığı robottan geçirin.
  • Tereyağını ocağa alıp eritin, sıvı yağı da ekleyip bir kenara alın.
  • Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
  • Limonunu da ekleyin, kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika daha kaynamaya devam etsin.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tezgaha bir yufkayı serin. Yufkanın 2 parmak aşağısına harcı yerleştirip üzerini kapayın.
  • Ardından ince bir çubuk veya oklavayla rulo halinde katlayın. ( çok sıkı katlamamaya özen gösterin. )
  • Daha sonra yufkanın iki ucundan tutup elinizle büzün.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın ,fırın kabına dizin.
  • Üzerine erittiğiniz yağı dökün, önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığınız baklavanıza soğumuş şerbeti dökelim.
  • Yaklaşık 1 saat dinlendirin ,daha sonra üzerine kaymak veya sade dondurmayla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder