Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2, 5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Sonradan ilave etmek için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata
Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar mikserle çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
- Portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve azar azar un eklenerek spatulayla köpüğü söndürülmeden karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine yarıdan fazlası dökülür.
- Kalan hamura kakao, süt ve sürülebilir çikolata eklenerek karıştırılır, diğer hamurun üzerine ilave edilir.
- Bir kaşık ya da çatal sapıyla şekil verilerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk kontrollü pişirilir.
Afiyet olsun👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder