Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi

 

Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Sonradan ilave etmek için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata

    Yumuşacık Tepsi Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar mikserle çırpılır.
  •  Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve azar azar un eklenerek spatulayla köpüğü söndürülmeden karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yarıdan fazlası dökülür.
  • Kalan hamura kakao, süt ve sürülebilir çikolata eklenerek karıştırılır, diğer hamurun üzerine ilave edilir.
  • Bir kaşık ya da çatal sapıyla şekil verilerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk kontrollü pişirilir.
  • Afiyet olsun👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder