21 Şubat 2021 Pazar

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi

 

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 çay bardağı. bitkisel yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım ama siz kullanabilirsiniz)
  • 3 dal yeşil soğan
  • 2 kilo karnabahar
  • 400 gram kaşar peyniri

    Porsiyonluk Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük parçalara ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
  • Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
  • Çok haşlamayalım azıcık diri kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
  • Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
  • Başka bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. İyice karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder