iKatı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi
Katı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıkılmış portakal suyu
- 4 su bardağından biraz eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kadar pudra şekeri
Katı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi yapılışı
- Yoğurma kabına yumurtayı alarak tek renk oluncaya kadar karıştıralım.
- Üzerine şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Ardından sıvı yağ ve sıkılmış portakal suyunu da ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada portakalın kabuğunu rendeleyerek onu da ekleyebilirsiniz, portakalın tadı daha da belirgin olacaktır.
- Artık unu ekleyebiliriz. Unu, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek hamuru yoğuralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Hamurunuz ele yapışmayan yumuşak bir dokuda olmalı.
- Hamurdan küçük mandalina boyutunda parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve bol miktarda pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
- Şekil verme işlemi bitince kurabiyeleri bir defa daha bol miktarda pudra şekerine bulayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Bu nefis kurabiyeleri kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder