iKatı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi

 

Katı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 4 su bardağından biraz eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kadar pudra şekeri

    Katı Yağ Olmadan Şipşak Hazırlayabileceğiniz Nefis Portakal Aromalı Kurabiye Tarifi yapılışı

  • Yoğurma kabına yumurtayı alarak tek renk oluncaya kadar karıştıralım.
  • Üzerine şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından sıvı yağ ve sıkılmış portakal suyunu da ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada portakalın kabuğunu rendeleyerek onu da ekleyebilirsiniz, portakalın tadı daha da belirgin olacaktır.
  • Artık unu ekleyebiliriz. Unu, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek hamuru yoğuralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamurunuz ele yapışmayan yumuşak bir dokuda olmalı.
  • Hamurdan küçük mandalina boyutunda parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve bol miktarda pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
  • Şekil verme işlemi bitince kurabiyeleri bir defa daha bol miktarda pudra şekerine bulayalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Bu nefis kurabiyeleri kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder