Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tarifi

 

Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
  • 300 gram mantar
  • 2 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tarifi Yapılışı

  • Patatesler soyulur, yuvarlak şekilde dilimlenir.
  • Yıkanan ve suyu süzülen patatesler kızgın yağa atılarak kızartılır, kare borcama dizilir.
  • Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı alınır.
  • Üzerine küp doğranmış soğan ve sarımsak alınır, kavrulur.
  • Kapya biber ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
  • İnce kıyılmış mantar eklenir suyunu salıp çekince biber salçası eklenir.
  • 1 dakika kavurduktan sonra iri doğranmış ıspanaklar ilave edilir.
  • Üzerine tuz ve baharatlar ilave edilir ve 2-3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alınır.
  • Hazırlanan mantarlı harç borcamdaki patateslerin üzerine eklenir.
  • Beşamel sosu için tereyağı eritilir. Üzerine un ilave edilir ve kokusunu çıkana kadar iki üç dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.
  • Üzerine soğuk süt ilave edilir ve göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  • Tuz eklenir ve borcama ilave edilir, üzerine kaşar peyniri eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder