Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

 

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 adet instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • Zeytin ezmesi
  • Tereyağı

    Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  • Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Çok az sıvı yağ ile hamuru toparlayıp üstü kapalı bir şekilde yaklaşık bir saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine oda ısısında olan tereyağından bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyalım.
  • Hamurumuzu elimiz ile açalım, zeytin ezmesinden sürüp rulo şeklini verelim. (isterseniz sade olaraktan yapabilirsiniz)
  • İlk sardığımız rulodan başlayarak uzatıp kıvırarak hamur uçlarını birleştirelim. (tepsiye koyarken birleştirdiğimiz yerlerin altta kalmasına dikkat edelim. )
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup üzeri kapalı şekilde yarım saat kadar daha bekletelim.
  • Üzeri için yumurta sarısına bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerek sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder