21 Şubat 2021 Pazar

Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi

 

Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için

  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su
  • 1,5 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta unu
  • 1 paket vanilya şekeri

Kreması için

  • 1,5 paket krema
  • 1 paket labne
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı marmelad ben erik marmeladı kullandım çilek orman meyvelide olur

    Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabına dört yumurta bir çay bardağı şeker ve sıcak suyu ekleyerek yumurta beyaz köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve bu aşamadan sonra mikseri kullanmayın.
  • Eleyerek un, nişasta unu ve vanilya şekerini ekleyin bu aşamada makine kullanmayın spatula ile aşağıdan yukarı yumurtanın havasını söndürmeden karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve tezgaha üç kere tepsiyi vurun hava kabarcıkları patlasın.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • 10 dakikadan fazla pişirmeyin fırında lütfen.
  • Fırından çıkınca keki hemen rulo yapın.
  • Ve sonra arkasındaki kağıdı çıkartın.
  • Kremasını keki yapmadan iki saat önce hazırlayın kremanın daha kıvam alması için.
  • Kremanın yapılışı.
  • Krema ve pudra şekerini çırpın krema katılaşana kadar.
  • Sonra labne peynirini ekleyin ve karıştırın buz dolabına kaldırın iki saat dinlendirin.
  • Kremanın yarısına marmelat döküp karıştırın.
  • İki renkli krema olmuş oluyor.
  • Üzerine sürmek için beyaz kremadan bir miktar ayırın ayırın.
  • Pandispanyanın üzerine beyaz kremayı sonra marmelatlı kremayı sürün rulo yapın.
  • Ayırdığınız beyaz kremadan üzerine sürün ve bir çatal ile şekillendirin.
  • Sonra buzdolabına kaldırın bir gece buzdolabında beklesin bekledikten sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Baş kısımlarını kesin sonra dilimleyin.

    Lütfen bu pastayı yaparken hızlı olun.

    Yumurtalar oda ısısında ve taze olmalı.

    Pandispanyasını tepside bekletmeyin çırptıktan sonra hemen pişirin.

    Ve 10 dakikadan fazla pişirmeyin.

    Hemen sarın ve kağıdı alın arkasından yavaş yavaş.

    Marmelat kullanmasanız da olur.

    Tepsiye yayarken tam kenarlarına gelmesine gerek yok düzleyin spatulayla yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder