21 Şubat 2021 Pazar

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı

Arası için ;

  • 120 gr margarin

Üzeri için ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

    Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi Yapılışı

  • Şeker, su, ve mayayı geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım maya eriyene kadar.
  • Sonra diğer malzemleri az az ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü ekleyelim. Hafif yumuşak olması lazm.
  • İyice yoğurduktan sonra bir bez ile kapatıp yaklaşık 30 dk kadar dinlensin.
  • Sonra tezgaha alıp 14 beze yapalım. Her birinin üstüne yarım tatlı kaşığı margarin ekleyip 15 dk daha bekletelim.
  • Sonra elimiz ile açalım ince şekilde ve rulo yapıp saralım.
  • Sardığımız hamuru döndürelim kıvır kıvır olsun diye ve birleştirelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli sosu yumurta fırçası ile sürelim.
  • Susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder