Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram margarin
- 150 gram pudra şekeri
- Aldığı kadar un (Ortalama 2-3 su bardağı kontrollü)
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bu tarif için margarini saflaştırmamız gerekecek. Bunun için margarini tencereye alıp orta ateşte eritelim.
- Eriyen margarini 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenme aşamasında margarin donacak. Donan margarini ortasından bir delik açıp suyunu süzelim.
- Yoğurma kabına pudra şekeri ve susuz margarini alıp blandırla 5 dakika çırpalım. Kıvam olarak koyu krema kıvamında oluyor.
- Unu mutlaka az az ilave edip yoğuralım. Hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Bıçakla şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 130 derece fırında kontrollü 40 dakika pişirelim. Üzerleri beyaz kalacak renkte olmalı.
- Fırından çıkarıp tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder