Maklube Tarifi

 

Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Maklube Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencerede etleri kavuralım, etler kavrulunca içine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağımda ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökelim.
  • Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizelim.
  • Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltelim.
  • Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyalım.
  • Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatalım.
  • Karıştırmadan kısık ateşte pişirelim.
  • Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirelim.
  • Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyelim.
  • Kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder