Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Maklube Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencerede etleri kavuralım, etler kavrulunca içine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağımda ilave edip biraz daha kavuralım.
- Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökelim.
- Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizelim.
- Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltelim.
- Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyalım.
- Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatalım.
- Karıştırmadan kısık ateşte pişirelim.
- Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirelim.
- Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyelim.
Kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder