Üç Lezzetli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- ½ çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi;
- Peynir
- Maydanoz
- İnce dilimlenmiş pastırma
- Rendelenmiş havuç
- İnce doğranmış ıspanak
Üç Lezzetli Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, sıvı yağ, iki yumurta ile yufkalara sürülecek karışım hazırlanır.
- Peynir (ben ezine ve labne karıştırdım) ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
- Bir adet yufka tezgaha serilir, üstüne sıvı harçtan sürülür.
- İç malzemesi yayılır, diğer yufka üstüne serilir ve sıvı harç sürülür.
- İç malzemesi koyulur, son yufka da üstüne serilir, sıvı harçtan sürülür.
- Son kez iç malzemesi eklenir, kenarları hafif içe katlanır.
- Yufkalar rulo sarılır, dondurucuda bekletilir.
- İstenildiği zaman dolaptan alınır, dilimlenir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında kızarana kadar pişirilir.
- Böreği üç lezzetli yaparken her bir yufkanın üstüne ayrı iç malzemesi koyulur. (ilk kata ıspanak, ikinciye pastırma, üçüncü kata havuç gibi).
- Fırında pişirmek dışında böreği yumurtaya bulayıp tavada da kızartabilirsiniz.
Öyle de çok çıtır ve lezzetli oluyor. Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder