Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 3.5 su bardağı un (herkeste aynı gitmeyebilir) kontrollü olun
- 1 su bardağı kavrulmuş susam ( 150 gram )
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı ( 100 ml )
- 1 çay bardağı yoğurt ( 100 gram )
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gram )
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pekmez ( 40 gram )
- 1 adet yumurta
- Dilediğiniz kadar kaşar veya beyaz peynir
Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi Yapılışı
- Önce sıvı malzemeler karıştırılır daha sonra diğer malzemeler ve unuda kontrollü bir şekilde ekledikten sonra yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- 10 dakika dinlendirilir.
- Daha istediğiniz büyüklükte bezeler alınır yuvarlak bir şekil verilir bezeleriniz çok ince olmasın çokta kalın olmasın.
- Hamurun ortasına isteğiniz bir peynir yerleştirip ortasını birleştirip ters çevrilir.
- Önce pekmez sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirilir bütün işlem bittikten sonra bıçakla kesikler atılır.
- Isınmış fırın öncelikle 40 derecede 5 dakika poğaçalar bekletilir daha sonra fırın ayarı 180 derecede pişirilmeye devam edilir.
- Bende 25 dakikada pişti herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder