21 Şubat 2021 Pazar

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi

 

Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un (herkeste aynı gitmeyebilir) kontrollü olun
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam ( 150 gram )
  •  125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ( 100 ml )
  • 1 çay bardağı yoğurt ( 100 gram )
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( 10 gram )
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı pekmez ( 40 gram )
  • 1 adet yumurta
  • Dilediğiniz kadar kaşar veya beyaz peynir

    Önce Elde Sonra Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Önce sıvı malzemeler karıştırılır daha sonra diğer malzemeler ve unuda kontrollü bir şekilde ekledikten sonra yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • 10 dakika dinlendirilir.
  • Daha istediğiniz büyüklükte bezeler alınır yuvarlak bir şekil verilir bezeleriniz çok ince olmasın çokta kalın olmasın.
  • Hamurun ortasına isteğiniz bir peynir yerleştirip ortasını birleştirip ters çevrilir.
  • Önce pekmez sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirilir bütün işlem bittikten sonra bıçakla kesikler atılır.
  • Isınmış fırın öncelikle 40 derecede 5 dakika poğaçalar bekletilir daha sonra fırın ayarı 180 derecede pişirilmeye devam edilir.
  • Bende 25 dakikada pişti herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder