Portakallı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 7 orta boy enginar için
- 1 büyük soğan
- 1 büyük havuç
- 1 büyük kase bezelye
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 2 küp şeker
- Tuz
- Dereotu
Portakallı Enginar Tarifi Yapılışı
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif çevirelim ve havuçları ve bezelyeyi ekleyip kavuralım.
- Ardından şeker ve tuzu da ekleyip enginarları ters şekilde dizelim.
- Üzerlerine meyvelerin suyunu sıkalım ve 3/4 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Eğer sebzeleri yeterince pişmezse biraz daha su ekleyelim.
Mümkünse bir gece dinlendirelim ve dereotu ile servis edelim. Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder