Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tarifi

 

Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi (ben sade kullandım)
  • 2 adet olgunlaşmış büyük muz (küçükse 4 adet)
  • Yarım çay bardağı süt (benim muzlarım olgunlaşmadığı için süt koydum, sizinkiler olgunlaşmışsa koymaya gerek yok)
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao (benim bisküvilerim kakaolu olmadığı için koydum, sizinkiler kakaoluysa gerekli değil)

Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

    Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pötibörleri rondodan geçirelim.
  • Bir kaba alıp üzerine muzları, cevizi, kakaoyu (eğer kullanacaksanız) ve sütü (eğer kullanacaksanız) ekleyelim, yoğuralım.
  • Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Çok yapışmayacak.
  • 5 dk kadar beklettikten sonra elimizle küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verelim. (5 dk bekletmemizin amacı yapışmasını engellemek, beklettikten sonra hala yapışıyorsa elimizi suya batırarak yuvarlayabiliriz).
  • Truffları hindistan cevizine bulayalım.
  • Trufflarımız hazırr ✨.

    Not: bu tarif Pratik Hanım’ın tarifidir. Tarif için tekrar teşekkür ederim 😊❤️.

    Afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder