5 Mart 2021 Cuma

Arabaşı Çorbası (Hamurlu) Tam Ölçülü Tarifi

 

Arabaşı Çorbası (Hamurlu) Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler;

  • 6,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Çorba için malzemeler;

  • 2 tane kalçalı tavuk but
  • (tavukları haşlamak için 7 su bardağı su)
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 1,5 su bardağı soğuk su (soğuk suyu unu açmak için kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Arabaşı Çorbası (Hamurlu) Tam Ölçülü Tarifi Yapılışı

  • Hamurun hazırlanışı:üç su bardağı suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım, bir kaba unu koyup kalan üç buçuk su bardağı soğuk su ile unu açalım.
  • Kaynayan suya tuzu ilave edip eriyene kadar karıştıralım üzerine suyla açtığımız unu ilave edip kaynayana kadar devamlı olarak karıştıralım, koyulaşıp göz göz olunca 10 dakika kadar karıştırmaya devam ederek pişirelim.
  • Büyük borcam büyüklüğünde metal bir tepsiyi su ile ıslatalım ve pişen hamuru dökelim, sallayarak eşit şekilde dağılmasını sağlayalım, oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletelim ve baklava dilimi şeklinde keselim, bu işlemi bıçağı ıslatarak yapalım ki hamur keserken bozulmasın.
  • Çorbanın hazırlanışı:tavukları üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayalım, bir tencereye un ilave edip, unu rengi değişecek kadar kadar kavuralım.
  • Kavrulan unu soğumaya bırakalım soğuduktan sonra bir buçuk su bardağı soğuk suyla unu açalım, (kavrulan un ve su ile açılmış unun görselleri var).
  • Haşlanan tavukları çıkartıp iri parçalar olacak şekilde didikleyelim, tavuk suyuna yavaş yavaş kavrulan ve suyla açılmış unlu karışımı ekleyelim ve karıştıralım.
  • Kaynayana kadar ara ara karıştıralım çorbanın kıvamını ayarlayalım çok koyu olduysa sıcak su ile açabilirsiniz, bu arada didiklediğimiz tavukları çorbaya ilave edelim.
  • Bir tavaya sıvı yağ koyup salçaları kavuralım kavrulan salçayı çorbaya ilave edelim, 2-3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.( acı sevenler çorbaya pul biber ilave edebilir. ).
  • Hazırladığımız hamurla beraber, çorbayı limonlu, pul biberli ve sıcak olarak servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun. 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder