5 Mart 2021 Cuma

Sakarya'nın Meşhur Karamelize Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Sakarya'nın Meşhur Karamelize Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet kakule

Üzeri için :

  • Bolca kırılmış fındık

    Sakarya'nın Meşhur Karamelize Balkabağı Tatlısı  Tarifi Yapılışı

  • Balkabağını uzun şeritler şeklinde doğrayalım.
  • Geniş bir pilav tenceresi ne dizelim.
  • Bir gece önceden üzerine 3 su bardağı şeker ekleyip ağzını kapatalım. Sabah açtığımızda sulanmış olacaktır.
  • Ocağa alalım kaynamaya başladığında kakule, tarçın, karanfil ve yıldız anasonu ekleyelim ve 10 dk ağzı kapalı pişirelim.
  • Piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Borcama suyunu süzdürerek dizelim.
  • 200 derecede fırının en üst rafında hafif kızarana kadar pişirelim. .
  • Karamelize olan balkabağımızın üzerine ayırmış olduğumuz şerbeti gezdirelim.
  • Bolca fındık ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder