Sakarya'nın Meşhur Karamelize Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 5 adet karanfil
- 5 adet kakule
Üzeri için :
- Bolca kırılmış fındık
Sakarya'nın Meşhur Karamelize Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Balkabağını uzun şeritler şeklinde doğrayalım.
- Geniş bir pilav tenceresi ne dizelim.
- Bir gece önceden üzerine 3 su bardağı şeker ekleyip ağzını kapatalım. Sabah açtığımızda sulanmış olacaktır.
- Ocağa alalım kaynamaya başladığında kakule, tarçın, karanfil ve yıldız anasonu ekleyelim ve 10 dk ağzı kapalı pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alalım.
- Borcama suyunu süzdürerek dizelim.
- 200 derecede fırının en üst rafında hafif kızarana kadar pişirelim. .
- Karamelize olan balkabağımızın üzerine ayırmış olduğumuz şerbeti gezdirelim.
- Bolca fındık ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder