Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
Islatmak İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin
- Hindistancevizi
- Kivi
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pastamızın kekini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından unu eleyip hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz bir borcama kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Bu esnada kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Bunun için bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu koyup iyice karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Bir taşım daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimizi kürdan kontrolü ile test ettikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açıyoruz. Bir kasede süt ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Bu sosu kekimizin üzerine gezdiriyoruz. Ardından hazırlamış olduğumuz kremayı da güzelce yayarak döküyoruz.
- Dilerseniz orijinal tarifinde olduğu gibi kremasına toz krem şanti ilave edebilirsiniz. Ben pek fazla sevmediğim için kullanmamayı tercih ediyorum.
- Pastamızı buzdolabında yaklaşık 4-5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pastamızın üzerini bol hindistancevizi ve kivi dilimleri ile süslüyoruz. Uygun bir servis tabağına aldığımız gelin pastasını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder