27 Nisan 2021 Salı

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya

Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri İçin

  • Hindistancevizi
  • Kivi

    Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pastamızın kekini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Ardından unu eleyip hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz bir borcama kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Bu esnada kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Bunun için bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Bir taşım daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimizi kürdan kontrolü ile test ettikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açıyoruz. Bir kasede süt ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
  • Bu sosu kekimizin üzerine gezdiriyoruz. Ardından hazırlamış olduğumuz kremayı da güzelce yayarak döküyoruz.
  • Dilerseniz orijinal tarifinde olduğu gibi kremasına toz krem şanti ilave edebilirsiniz. Ben pek fazla sevmediğim için kullanmamayı tercih ediyorum.
  • Pastamızı buzdolabında yaklaşık 4-5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pastamızın üzerini bol hindistancevizi ve kivi dilimleri ile süslüyoruz. Uygun bir servis tabağına aldığımız gelin pastasını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder