12 Nisan 2021 Pazartesi

Güveçte Mantar Sote Tarifi

 

Güveçte Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı (400 gr)
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Kaşar peyniri
  • 1 kase sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, kekik, pulbiber
  • Tuz

    Güveçte Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  • Soğanımızı piyazlık, biberimizi julyen doğrayalım.
  • Tavamıza yağ ilave ederek sırasıyla soğan, biber ve mantarı 2-3 dakika ölecek sekilde kızartalım.
  • Kızarttığımız malzemeleri güvecimize eşit şekilde paylaştıralım.
  • Sıcak suda salçamızı eritelim içine baharatlarımızı atalım.
  • Salçalı sosumuzu yemeğimizin üzerinde gezdirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında sürelim.
  • Yemeğimiz yarım saat piştikten sonra rendelediğimiz kaşar peynirini ilave edim.
  • Kaşar peyniri eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım.
  • Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder