Güveçte Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı (400 gr)
- 1 soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Kaşar peyniri
- 1 kase sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, kekik, pulbiber
- Tuz
Güveçte Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Soğanımızı piyazlık, biberimizi julyen doğrayalım.
- Tavamıza yağ ilave ederek sırasıyla soğan, biber ve mantarı 2-3 dakika ölecek sekilde kızartalım.
- Kızarttığımız malzemeleri güvecimize eşit şekilde paylaştıralım.
- Sıcak suda salçamızı eritelim içine baharatlarımızı atalım.
- Salçalı sosumuzu yemeğimizin üzerinde gezdirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında sürelim.
- Yemeğimiz yarım saat piştikten sonra rendelediğimiz kaşar peynirini ilave edim.
- Kaşar peyniri eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım.
- Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder