27 Nisan 2021 Salı

Hurmalı Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Hurmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20- 22 tane çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • 1 su bardağı süt (püresi için)

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 3 buçuk yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

    Hurmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Önce püresini hazırlıyoruz. 1 su bardağı sütü küçük bir tencereye alalım kaynamadan alalım .
  • Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları içine ekleyelim.
  • 25 dk kadar hurmaların yumuşamasını bekleyim. Blendırdan geçirelim.
  • Muhallebimiz için ;süt ,şeker ,un ve nişastayı derin bir tencerede yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  • İyice katılaştıktan sonra vanilya krema ve hurma püresini ekleyelim iyice karıştıralım .
  • 2 dk daha pişirelim ve hemen kuplara alalım.
  • İlk sıcağı geçince buzdolabında en az 5 saat beklettikten sonra süsledim.
  • Üzerini ben çekilmiş fındık çilek yaban mersini ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz yapanlara afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder