Hurmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 20- 22 tane çekirdekleri çıkarılmış hurma
- 1 su bardağı süt (püresi için)
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 3 buçuk yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (200ml)
Hurmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı
- Önce püresini hazırlıyoruz. 1 su bardağı sütü küçük bir tencereye alalım kaynamadan alalım .
- Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları içine ekleyelim.
- 25 dk kadar hurmaların yumuşamasını bekleyim. Blendırdan geçirelim.
- Muhallebimiz için ;süt ,şeker ,un ve nişastayı derin bir tencerede yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- İyice katılaştıktan sonra vanilya krema ve hurma püresini ekleyelim iyice karıştıralım .
- 2 dk daha pişirelim ve hemen kuplara alalım.
- İlk sıcağı geçince buzdolabında en az 5 saat beklettikten sonra süsledim.
- Üzerini ben çekilmiş fındık çilek yaban mersini ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz yapanlara afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder