27 Nisan 2021 Salı

Kabak Sandal Tarifi

 

Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber

Üstüne rendelemek için;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabakları boyuna ikiye bölelim.
  • İçlerini bir kaşık yardımıyla oyalım, sandal şekli verelim.
  • Kaynayan suya atalım on dakika kadar.
  • Kıymayı ocağa alalım suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Yağımızı ekleyip, soğanı da küp küp doğrayın, ardından salçayı ilave edin. Çok az su ekleyip, bir on dakika pişirelim.
  • Beşamel sos için;  Tereyağını eritin, unu ilave edin kavurun güzelce, sütü yavaş yavaş ekleyin.
  • Altını kısın, tuz ve karabiber ekleyerek kapatın.
  • Akışkan bir kıvamı olmalı, duruma göre biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Sandal şekli verdiğimiz kabakların, içine kıymalı harcı koyup, üstüne beşamel sos, onun üstüne de kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına verelim.
  • Kaşar peyniri eriyene kadar durması yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder