Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- Kişi sayısı kadar kabak
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı süt
- Tuz ,karabiber
Üstüne rendelemek için;
- Kaşar peyniri rendesi
Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabakları boyuna ikiye bölelim.
- İçlerini bir kaşık yardımıyla oyalım, sandal şekli verelim.
- Kaynayan suya atalım on dakika kadar.
- Kıymayı ocağa alalım suyunu çekene kadar kavuralım.
- Yağımızı ekleyip, soğanı da küp küp doğrayın, ardından salçayı ilave edin. Çok az su ekleyip, bir on dakika pişirelim.
- Beşamel sos için; Tereyağını eritin, unu ilave edin kavurun güzelce, sütü yavaş yavaş ekleyin.
- Altını kısın, tuz ve karabiber ekleyerek kapatın.
- Akışkan bir kıvamı olmalı, duruma göre biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
- Sandal şekli verdiğimiz kabakların, içine kıymalı harcı koyup, üstüne beşamel sos, onun üstüne de kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına verelim.
- Kaşar peyniri eriyene kadar durması yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder