40 Kat Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğu
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
- Açmak için 300 grmnişasta mısır yada buğday farketmez
Arası için
- 300 grm çekilmiş ceviz
- Şerbeti
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için
- 200 grm tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
40 Kat Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak un ve kabartma tozunu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz iyice karıştırıyoruz en son kabartma tozu ve unu ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir hamur yapıyoruz kulak memesi kıvamında olacak hamurumuz.
- Hamurumuz 10 dk dinlendikten sonra cevizden daha küçük bezeler yapıyoruz 40 adet.
- Daha sonra bol nişasta ile tabak büyüklüğünde açıyoruz üst üste diziyoruz ve 10 tane bezeleri üst üste açıp tam 4 adet yapıyoruz.
- Daha sonra hepsini birlikte açıp pişirme tepsisine alıyoruz.
- İki kat ceviz olacak şekilde ayarlıyoruz yani ilk alt olan kısım 15 – orta kat 10 kat – en üst kat ise yine 15 kat olacak.
- Baklavamızı tepsimizde güzelce ister kare ister baklava dilimi kesiyoruz .
- Üzerine eritilmiş tereyağı yağ ve sıvı yağ karışımı döküyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 ila 25 dk pişiriyoruz
- Şerbetini tencereye alıyoruz ilk 15 dk kaynadıktan sonra 20 dk kısık ateşte kaynatıp altını kapatıyoruz fırından çıkan baklavamızı ılık şerbetinizde ılık olarak her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Afiyet olsun hayırlı bayramlar 🥰❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder