Malzemeler
- 330 ml ılık süt (1, 5 su bardağından 1 parmak fazla)
- 500 gram un (4, 5 – 5 su bardağı aldığı kadar )
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
- Süt
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık süt, şeker, maya ve zeytinyağı koyup karıştıralım.
- Tuz ve unu ekleyerek makinede veya elde hamuru yoğuralım. Mayalanması için bekleyelim.
- Hamuru tezgaha alalım, kenarlarından katlayarak toplayalım. 2 bezeye ayıralım. Bezeleri toparlayıp 15-20 dakika, üzerine bez örterek dinlendirelim.
- İlk bezeyi elimizle biraz açıp katlayarak rulo yapalım. Kesikler yaparak yağlanmış kek kalıbına koyalım. (İstenirse 7 bezeye bölüp, biraz elle açtırıp, rulo yaparak kek kalıbına yan yana dizerek de hazırlayabiliriz).
- Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım. O bezeyi çiçek ekmek şeklinde hazırladım. Tekrar üzerini örterek mayalanması için bekleyelim (Ne kadar beklerse o kadar güzel kabarık ve yumuşak oluyor).
- Üzerine süt ile karıştırdığımız çok az yumurtayı sürüp susam, çörek otu serpelim.
- Fırının buhar özelliği varsa onu yoksa fırına dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyalım, ekmeklerimizin yumuşak olması için.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder