13 Mayıs 2021 Perşembe

Kek Kalıbında Sütlü Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 330 ml ılık süt (1, 5 su bardağından 1 parmak fazla)
  • 500 gram un (4, 5 – 5 su bardağı aldığı kadar )
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Süt
  • Susam
  • Çörekotu

    Yapılışı

  • Yoğurma kabına ılık süt, şeker, maya ve zeytinyağı koyup karıştıralım.
  • Tuz ve unu ekleyerek makinede veya elde hamuru yoğuralım. Mayalanması için bekleyelim.
  • Hamuru tezgaha alalım, kenarlarından katlayarak toplayalım. 2 bezeye ayıralım. Bezeleri toparlayıp 15-20 dakika, üzerine bez örterek dinlendirelim.
  • İlk bezeyi elimizle biraz açıp katlayarak rulo yapalım. Kesikler yaparak yağlanmış kek kalıbına  koyalım. (İstenirse 7 bezeye bölüp, biraz elle açtırıp, rulo yaparak kek kalıbına yan yana dizerek de hazırlayabiliriz).
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım. O bezeyi çiçek ekmek şeklinde hazırladım. Tekrar üzerini örterek mayalanması için bekleyelim (Ne kadar beklerse o kadar güzel kabarık ve yumuşak oluyor).
  • Üzerine süt ile karıştırdığımız çok az yumurtayı sürüp susam, çörek otu serpelim.
  • Fırının buhar özelliği varsa onu yoksa fırına dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyalım, ekmeklerimizin yumuşak olması için.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder