13 Mayıs 2021 Perşembe

Tahinli Muska Baklava Tarifi

 

Tahinli Muska Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Büyük Boy Dikdörtgen Borcam İçin

  • 12 yaprak hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı tahin (250ml)
  • 1,5 su bardağı orta irilikte ceviz içi

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin

  • 4 yemek kaşığı dolusu tuzsuz tereyağı

    Tahinli Muska Baklava Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için bütün malzemeleri karıştırın ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
  • Ocaktan indirmeden 2 dakika önce 3-4 damla limon suyu sıkın. Ilınması için kenara alalım.
  • Baklavalık yufkanın bir tanesini tezgahımıza alalım. Yaklaşık 2-2, 5 yemek kaşığı tahini üzerine gezdirelim.
  • Tekrar bir kat daha yufka serelim yine tahin gezdirelim. Kısa olan kenarından uzunlamasına 5 eşit şeride bölelim.
  • Bir ucuna ceviz koyup muska şeklinde katlayalım. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürelim.
  • Erittiğimiz tereyağının üzerine çıkan köpükleri ve altında oluşan tortusunu almamaya özen göstererek tatlımızı üzerine yemek kaşığı yardımıyla tereyağını gezdirelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır iyice kızaracak şekilde kızartalım. Cam borcamlarda tatlının altı biraz geç kızaracağından borcamı fırın zeminine oturtup alt kısmında güzelce kızarmasını sağlayalım.
  • Tatlımız ve şerbetimiz ılık olacak şekilde şerbetleyelim. Çabucak çekecektir şerbetini. Tatlınızın yumuşamaması için güzelce kızarması şart👍🏼 Afiyet bal olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder