Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı et suyu
- 4-5 su bardağı su
- Tuz
- Maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bir miktar su ile pirinçler haşlanmaya bırakılır.
- Ayrı bir tencerede un tereyağında kavrulur.
- Domates, etsuyu ve su eklenir kaynatılır.
- Kaynayan çorbaya haşlanan pirinçler ilave edilip kaynatılır.
- Tuz ve doğranmış bolca maydanoz eklenip karıştırılır. 🧐et suyu sevmeyen sade su ile de yapabiliriz. 🧐 durdukça çekeceği düşünülerek su miktarı ayarlanmalıdır. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder