20 Mayıs 2021 Perşembe

Andaloz Çorbası Tarifi

 

Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4-5 su bardağı su
  • Tuz
  • Maydanoz

    Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Bir miktar su ile pirinçler haşlanmaya bırakılır.
  • Ayrı bir tencerede un tereyağında kavrulur.
  • Domates, etsuyu ve su eklenir kaynatılır.
  • Kaynayan çorbaya haşlanan pirinçler ilave edilip kaynatılır.
  • Tuz ve doğranmış bolca maydanoz eklenip karıştırılır. 🧐et suyu sevmeyen sade su ile de yapabiliriz. 🧐 durdukça çekeceği düşünülerek su miktarı ayarlanmalıdır. Afiyetle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder