20 Mayıs 2021 Perşembe

Mini Çıtır Mantı Tarifi

 

Mini Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gr kıyma (dana-kuzu tercih sizin)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber (Tercihinize bağlı azaltıp, çoğaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Sosu için

  • 1 diş sarımsak (Damak zevkinize bağlı)
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt (Süzme yoğurt seyreltilebilir)
  • 1/2 (yarım) tuz
  • 1 yemek kaşığı salça (biber-domates)
  • 1/2 (yarım) toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

    Mini Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı

  • Yufkaları ortadan 2ye bölelim.
  • Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatların tamamını koyup yoğuralım.
  • Yağ ve suyu bir kasede karıştıralım.
  • Yufkanın birbirine yapışmasını, açılmamasını sağlamak için süreceğiz. Fazla yağ koymuyoruz ki kıymanın yağı kendini salacak.
  • Kestiğimiz yufkanın geniş ucuna kıymalı harcımızdan uzunlamasına diziyoruz.
  • Ön sıraya sulu yağımızdan sürüyoruz. 3kat katladıktan sonra kesiyoruz.
  • Daha sonra istediğiniz büyüklükte yada 2-3cm uzunlukta kestiğimiz mini mantılarımızı fırın tepsimizde 180derece önceden ısıtılmış fırında 25dk pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis edebilirsiniz😋 afiyet olsunnn👩🏼‍🍳

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder