Mini Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gr kıyma (dana-kuzu tercih sizin)
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber (Tercihinize bağlı azaltıp, çoğaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Sosu için
- 1 diş sarımsak (Damak zevkinize bağlı)
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt (Süzme yoğurt seyreltilebilir)
- 1/2 (yarım) tuz
- 1 yemek kaşığı salça (biber-domates)
- 1/2 (yarım) toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Mini Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı
- Yufkaları ortadan 2ye bölelim.
- Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatların tamamını koyup yoğuralım.
- Yağ ve suyu bir kasede karıştıralım.
- Yufkanın birbirine yapışmasını, açılmamasını sağlamak için süreceğiz. Fazla yağ koymuyoruz ki kıymanın yağı kendini salacak.
- Kestiğimiz yufkanın geniş ucuna kıymalı harcımızdan uzunlamasına diziyoruz.
- Ön sıraya sulu yağımızdan sürüyoruz. 3kat katladıktan sonra kesiyoruz.
- Daha sonra istediğiniz büyüklükte yada 2-3cm uzunlukta kestiğimiz mini mantılarımızı fırın tepsimizde 180derece önceden ısıtılmış fırında 25dk pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla servis edebilirsiniz😋 afiyet olsunnn👩🏼🍳
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder